Over mij

Over mij

Itske Albada heeft zestien jaar werkervaring in het onderwijs. In het speciaal onderwijs heeft ze zich bekwaamd in het begeleiden van jongeren met faalangst, autisme, beelddenken, dyslexie en ad(h)d. Daarna is ze gaan werken als ambulant begeleider (PO, VO en MBO) voor leer- en gedragsproblemen en ook voor zieke leerlingen en (meervoudig) gehandicapte leerlingen.

Zij heeft haar interesse in levensvragen in verschillende opleidingen gevonden: ‘Psycho Sociale Wetenschappen en Counseling’ aan de SPSO in Utrecht, ook bekend als academie integrale menswetenschappen. En heeft zij de opleiding ‘Counseling in existentieel welzijn’ gedaan aan de universiteit van Leuven.

Itske Albada

MEER OVER MIJ: ITSKE ALBADA

MIJN ROL ALS AMBULANT BEGELEIDER

Kinderen en jongeren met een ondersteuningsbehoefte in het onderwijs kunnen via Binnenwijs ambulante begeleiding krijgen. Dit kan zowel voor jongeren met leerproblemen en gedragsproblemen.

MIJN ROL ALS COUNSELOR

Voor laagdrempelige hulpverlening bij levensvragen of sociaal-emotionele ondersteuningsvragen.

Mijn visie

Tijdens haar werkleven is Itske altijd op zoek geweest naar hoe het onderwijs beter zou kunnen. Uiteindelijk kwam ze steeds meer uit bij het kind zelf. Het kind (of de mens) is de basis van waaruit de wil tot ontwikkeling aangesproken kan worden. Als van buitenaf bepaald wordt wat er geleerd moet worden zonder dat er betekenis aan wordt gegeven, is leren niet leuk en zal het leren ook niet makkelijk gaan. Als het kind van binnenuit aangesproken wordt vanuit zijn of haar ervaring, zal het leren veel makkelijker gaan. Itske is werkzaam als ambulant begeleider in het PO, VO en MBO.

Een kind is geen onbeschreven blad dat gevuld moet worden, een kind heeft een binnenwereld die zich kan ontwikkelen zodat een kind weet hoe ze daarmee onze wereld mooier kan maken. Daar zit namelijk het creatieve deel van wie wij als mens zijn. Wij hebben de schone taak om een kind te helpen deze binnenwereld te leren kennen, de kwaliteiten ervan in te zien en die in te zetten.

Binnenwijs_Logo

Mijn aanbod

De diensten die ik lever:

Heb je moeite met het leren op de basisschool, dan is het mogelijk om hierin extra begeleiding te krijgen. Dit kan voor lezen, spelling en rekenen, maar ook voor de leervakken zoals bijvoorbeeld geschiedenis en aardrijkskunde. Het leren bij Binnenwijs is erop gericht dat het leren leuk is, dat het makkelijker en effectiever kan en dat je er zelfvertrouwen door krijgt.

 

De begeleiding is individueel en kan in een traject opgebouwd worden.

Dit is een training van 8 keer voor meerdere leerlingen in het basisonderwijs. Deze training kost 200 euro p.p. en is erop gericht om beter te leren, ontspannen te leren en meer zelfvertrouwen te krijgen.
Zit je net op de Middelbare school en heb je moeite met leren? Dan kun je bij Binnenwijs terecht voor makkelijker, effectiever en leuker leren. Ook hierbij gaat het erom om met meer zelfvertrouwen te kunnen leren.
Heb je moeite op school door sociaal-emotionele problemen? Kun je je niet zo goed concentreren? Voel je je onrustig? Ben je een beetje teruggetrokken? Of heb je een heftige tijd achter de rug? Dan kun je bij Binnenwijs leren om meer contact te maken met je binnenwereld en met meer zelfvertrouwen te durven zijn wie je bent.

INTERESSE? NEEM CONTACT OP VIA ONDERSTAAND FORMULIER:

Wat klanten over mij zeggen:

Wat een verrijking om met Itske samen te werken. Zij houdt mij met beide benen op de grond en begrijpt ook welke invloeden nog meer van belang zijn in het leven. Haar kennis van psychosociale zaken en haar helicopterview van het procesmatige in de begeleiding van jongeren is een verrijking voor het team waarin we werken en voor mij als persoon.

Anneke